Damian Kordas
Damian Kordas

Następny film


PIEROGI Z PIECZONĄ DYNIĄ I SEREM KREMOWYM - Pyszne Inspiracje

Damian Kordas
Damian Kordas - 31 Wyświetleń
0
31 Wyświetleń
Opublikowano 2018-12-05 06:54:45

Cześć, witajcie! Kolejny odcinek z serii #PyszneInspiracje z Hochland przed nami! Zobaczcie jak w pyszny sposób połączyć dynię i ser kremowy Hochland aby uzyskać przepyszne pierogi z aksamitnym, kremowym farszem. Można zgłodnieć na samą myśl, prawda? :) Dajcie znać w komentarzach czy już wypróbowaliście ten przepis i jak wam smakowało. Przepis: Pierożki z pieczoną dynią, ziołowym serem kremowym i karmelizowaną szalotką polane masłem miętowym z chilli 500 g mąki pszennej ok. 230 ml ciepłej wody szczypta soli 1 łyżeczka oleju rzepakowego 350 g miąższu z pieczonej dyni hokkaido 2 opakowania serka kremowego gouda z pomidorami i szczypiorkiem Hochland w kubku 2 szalotki szczypta cukru masło klarowane 150 g masła 1 papryczka chilli łyżka posiekanej mięty PRZYGOTOWANIE: 1. Z mąki, wody, oleju oraz szczypty soli wyrób ciasto i odstaw je pod przykryciem na około 20-30 minut. 2. Na patelni rozgrzej masło klarowane dodaj posiekaną szalotkę oraz szczyptę cukru i smaż na średnim ogniu około 10 minut. 3. Miąższ z dyni połącz z serem kremowym i karmelizowaną szalotką. Dopraw solą i pieprzem. 4. Nadziewaj pierogi a następnie ugotuj je we wrzącej wodzie do momentu ich wypłynięcia na wierzch. 5. Na patelni roztop masło i przesmaż na nim chilli. Po tym czasie wrzuć pierogi na patelnię i miętę, smaż przez około 4 minuty.

Pokaż więcej
0 Komentarze sort Sortuj według